tiistai 18. helmikuuta 2014

Laura hearts puuro

Kuten monelle muullekin, myös mulle syötettiin naperona puuroa aamupalaksi. Heti kun tällä neidillä alkoi olemaan oma tahto, vaihtui puuro kuitenkin muroihin, mysliin, weetabixiin, ruisleipään ja mitä näitä nyt on. Itseasiassa mun pikkusisko luulikin pienenä, että myslin nimi on pala, koska söin sitä aina aamu- ja iltapalaksi!

Teininä saatoin joskus vanhempieni naureskeluista huolimatta syödä ihan kunnon ruokaakin ennen kouluun lähtöä :D Välillä viikonloppuisin saatettiin kinua siskon kanssa, että äiti keittäisi suklista eli suklaamannapuuroa mut se oli harvinaista herkkua :)

Pääasiassa mussutin ihan viime vuosiin asti ruisleipää aamuisin. Kun aloin salimimmiks ja kuulin villin huhun, että aamiaisellakin ois hyvä saada proteiinia rupesin kokkailemaan munakkaita ruisleivän seuraksi.

Sitte koin valaistumisen. Puuro! Tuo aamupaloista parhain! Oikeestaan voisin syödä puuroa vaikka päivän jokaisella aterialla.Niin hyvää se mun mielestä on. Ja lisukkeilla siihen saa vaihtelevuuttakin vaikka muille jakaa, vaan mielikuvitus on rajana. Nytkin mulla olisi aamupalalla vaihtoehto puuron tilalle - oonkohan ehkä kerran syöny sen? :D

Aamupalalla rahkaa, what is this s**t?!?


Aluksi söin puuroni yleensä mehukeiton kera (joo, just niinku koulussa aina kun oli puuroa lounaaksi). Australiassa ollessani junnutoveri S esitteli banaanipuuron ja seuraavat pari kuukautta menikin niissä merkeissä. Sitten joukkoomme iloiseen saapui treenimimmi K, joka laittoi mun suureksi ällötykseksi puuron sekaan raejuustoa. Pari viikkoa taisin sitä touhua katella naamaa nyrpistellen, ennenku uskalsin ite kokeilla ja sille tielle jäätiin. Nykyään mun aamupuuroon kuuluu raejuusto ihan niinku jonkun toisen puuroon kuuluu voisilmä. (Sitä mä en muuten oo koskaan tajunnu, ällöä!)


No mitä muuta puuron sekaan voi laittaa ku raejuustoa? Mitä vaan! Marjoja, hedelmiä, rahkaa, mausteita!?

Syksyllä ostin lukuisten suositusten ansiosta Cocovin kylmäpuristettua kookosöljyä, se antaa puurolle tosi kivan maun! Vähän sellasen trooppisen!

Tämän hetkinen aamupuurolemppari:

Puuron päällä vaan osa raikkarista, loput erillisessä kulhossa
kaurahiutaleita
vehnäleseitä
ruokalusikallinen kookosöljyä
suolaa
+
 skyr-rahkaa (banaani/uuniomena/vanilja)
raejuustoa

Lempparit on kyl välillä tosi kausisidonnaisia: syksyllä ku olin käyny keräämässä pakastimen täyteen mustikoita, oli ne kova sana puuron seassa. Joulun alla puolestaan oli ihan must maustaa puuro kanelilla ja kaardemummalla. Silloin jätin tietenkin kookosöljyt pois, se ois ollu jo vähän liian HC :D Tohon komboon sopii myös uuniomena (pilkottu omena mikroon, vähän kanelia päälle ja avot!) Saas nähä mitä keksin seuraavaks!

 

Jotkut on kiivaasti sitä mieltä, että se raejuusto kuuluu kasata keoksi puuron päälle, eikä missään nimessä saa sekottaa sinne puuron sekaan. Perusteluina tälle on mm. ettei puuro jäähdy tai vastaavasti raejuusto lämpene. Toiset taas nimenomaan sekottaa sen sinne sekaan. Mulle sillä ei oikeestaan oo merkitystä. Riippuu muista lisukkeista :) Useimmiten mulla on se raikkarikeko siinä puuron päällä, mut raejuustobanaanipuurossa mixaan kaikki ilosesti sekasin, kas näin:

 

Mitä teillä muilla on tapana mixata puuron sekaan? Onko jotkut lisukkeet saanu ihan ehdottoman nounou -leiman? Vai onko koko puurolovetus jonkun mielestä ihan yliarvostettua?

Puuropaasauksen loppuun vielä kevennyksenä faileja, mitä puuron ystävä joutuu välillä (lue:aika usein) kokemaan:

 

Nyt poistun takavasuriin uneksimaan huomisesta aamupuurosta! Toivon mukaan en kaada sitä pöydälle, kuten tein tänään...

Hyvää yötä, pus o kram!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti