perjantai 7. helmikuuta 2014

Food prep a'la Alppileski

Ootteko muutkin miehen kanssa asuvat huomanneet, kuinka ruokaa menee sinkkutalouteen verrattuna ei vain kaksin-, vaan kolmin- tai jopa nelinkertaisesti? Ja kuinka ärsyttävää se on, kun erehtyy tekemään ruokaa sillä ajatuksella, että tästä syödään helposti ainakin seuraavat kolme päivää ja viimeistään seuraavana päivänä, kun tuut salilta supernälkäsenä huomaat, ettei ruokaa oo enää yhtään jäljellä? I feel you, mate.


Kuten mun ystävä totes muutettuaan poikaystävänsä kanssa saman kato alle: "Vitsi et miehet syö PALJON!"

No, kun mun poikaystävä tiistaina lähti loppuviikoksi Alpeille laskemaan, niin lamppu mun päässä syttyi! Makaronilaatikkoa! Ruoka aina lämmitystä vaille valmiina kun kotiudun salilta! Kuinka helppoa! Euforia!

Ei siis muuta ku tuumasta toimeen. Tuunasin vähän tavanomaista reseptiäni, niin että se käy tämän hetkiseen ruokavalioon ku nenä päähän. Eli käytännössä jätin maidon pois ja munamaidon sijaan tein valkuaisvettä (se muuten toimii). Kerroin ruokavalion mukaisen treenin jälkeisen aterian ainekset viidellä ja, no, kuva kertonee enemmän kuin tuhat sanaa:


En oo varmaan ikinä keittänyt noin paljon makaronia kerralla! Jauhelihamääräkin tuntui hullulta, vaikkei tossa ookkaan kuin se perus 400g. Yleensä kokkailen vaan ateria kerrallaan eli paistan aina vaan sen 100g, you do the math.
Tunsin itteni ihan suurkeittiön emännäksi!

Sain kuin sainkin kaiken mahtumaan kahteen vuokaan!
Tässä vielä reseptiä, jos jotakuta kiinnostaa:

FittaajaLurun bulkkimakaronilaatikko:
375g makaronia
400 g jauhelihaa
1 sipuli

175g (n.5kpl) kanamunan valkuainen
2 keltuaista
6dl vettä

Keitä makaronit ja ruskista jauheliha&sipuli. Mausta oman maun mukaan. Sekoita munavesi -seos ja heitä kaikki sekaisin vuokaan. Koristele ketsupilla.
Uunissa n.30min 225 asteessa.

NAM!
Nyt taas sali kutsuis. Maanantain ja tiistain lepäiltyäni onnistuin karkottamaan flunssankin ja sen jälkeen aloin taas vääntämään rautaa. Keskiviikkona treenasin selkää ja olkapäitä (ah ihanaa, selässä tuntuu vieläkin!) ja eilen vuorossa oli rinta ja haukka. Tein hauiksille vielä ylimääräset killerit varsinaisen treenin päälle: hain ryhmäliikuntasalista body pump -tangon, johon latasin 9kg ja sillä pumppailin vielä hauikset hapoille tyyliin: 7 toistoa, 10 sek palautus, 7 toistoa, 10 sek palautus x miljoona. Tai siltä se ainakin tuntui!


Ihanaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti