maanantai 10. helmikuuta 2014

Ihan vaan omaksi iloksi!

Heippa!

Viikonloppu oli ja meni. Näin vuorotyöläisenä ei viikonpäivillä ole juurikaan merkitystä: tämäkin viikonloppu meni töissä ja salilla. Lauantaiksi sain pitkästä aikaa treeniseuraa, kun saatiin vihdoin ystäväni kanssa aikataulut sopimaan ja yhteistreenit lyötyä lukkoon.


Käyn mielelläni salilla yksin, silloin ei ole sitä riskiä että homma menee jutteluksi vaan voi hyvällä omalla tunnolla pistää napit korvaan ja painaa sata lasissa. O:n kanssa on kuitenkin kiva treenata: poljettiin crosstrainereitä alkuun ja vaihdettiin tärkeimmät kuulumiset. Sen jälkeen molemmat keskitty tekemään oman treeninsä, napit korvilla luonnollisesti! Treenin lopuksi vedin vielä juoksumatolla intervalli-treenin samalla kun ystäväni tsemppasi vieressä. Mikäs sen mukavampaa.
Treenin jälkeen saunottiin vielä ja saunassa tuli puheeksi tämä Ms. Fitness -valmennus ja tavoitteeni. Eilen illalla Fitfashionia selatessani törmäsin kuin tilauksesta postaukseen, jonka kirjoittaja kirjaimellisesti vei sanat suustani ja pisti miettimään aihetta lisää. Sain mietteiltäni nukutuksi, mutta aamulla ensimmäinen ajatus oli: kone auki ja kirjoittamaan!

Fitness tuntuu nyt olevan todella kovassa hypetyksessä ja yhä useamman neitokaisen unelmana on kisalavat. Pahoittelut yleistyksestä, mutta monet tuntuvat ajattelevan kisakunnon olevan kohtuullisen helpon duunin takana (jos sitäkään!). Vähän vaan enemmän treeniä ja kieltäytyminen niistä satunnaisista herkuista niin that's it, voitto kotiin! ..ei se nyt kuitenkaan ehkä ihan niin mene.


Ollaan puhuttu aiheesta monen ystäväni kanssa ja kaikille olen sanonut samaa: minua ei kisaaminen kiinnosta enkä todellakaan ihannoi kisalavoilla keikistelevien bikinibeibejen kroppaa. Nyt ei pidä missään nimessä ymmärtää väärin:  Ihailen kaikkia, jotka uskaltaa lähteä kisalavoja tavottelemaan. Kisakunto.. Se on kovan duunin takana! Ja voin sanoa suoraan ettei minusta olisi siihen. Ja kuten sanottu, en edes haluaisi yrittää, sillä haluan sporttisen ja hyvinvoivan kropan vuoden ympäri.

Halutaan: absit, peppu, nk. kesäselkä & pyöreät olkapäät
Mielestäni kisaajien kuiva rusina -look on kaikkea muuta kuin hyvinvoivan ja terveen näköinen, enkä haluaisi itse ajaa kroppaani massa- ja kisakauden läpi. Kisaajien blogeja lukeneena voin vain kuvitella kuinka rankkaa bulkista fitnessbeibeksi muuntautuminen on paitsi fyysisesti, niin myös henkisesti. Se voi tehdä hallaa sekä omalle henkiselle hyvinvoinnille, työnteolle (harvempi kisaa elannokseen), ihmissuhteille ja näin koko sosiaalinen elämä kärsii. Vaikka itse en ole niin ehdoton syömisieni kanssa, niin silti välillä kavereiden ehdottaessa treffejä esim. ravintolan merkeissä, yritän keksiä vaihtoehtoisia tapaamispaikkoja, jotta välttyisin "vääränlaisen"ruoan syömiseltä.

Mulle urheilu on elämäntapa. Käyn salilla ihan omaksi ilokseni. Nautin siitä kivusta ja poltteesta, kun väännän viimeisiä toistoja, mutta vielä enemmän nautin siitä hyvästä fiiliksestä minkä hyvä treeni saa aikaan. Jollain sairaalla tavalla myös treenin jälkeinen dagen efter -kipu on nautinnollista, tietää tehneensä. Jokin aikaa sitten, kun "valitin" kipeitä jalkojani poikaystävälleni, hän tuumasi että harvemmin sitä näkee kenenkään hymyissä suin valittavan jos sattuu.

Hypin seinille, jos en saa purettua energiaani liikkumiseen. Olen koko elämäni nauttinut liikunnan ilosta: 24 vuoteen on mahtunut napatanssia, sirkuskoulua, hiphop-tanssia, jalkapalloa, tennistä, salibandyä, kuntosalia, ryhmäliikuntaa, rullaluistelua ja niin edelleen. Olen sitä mieltä, että mitä monipuolisempaa, sen parempi. Ei pidä tyytyä siihen kuntosaliin vaan antaa keholle muitakin ärsykkeitä. Esimerkiksi viime kesänä päätettiin tenniksen jälkeen extemporee kokeilla josko korkeushyppy vielä onnistuisi yläasteen liikkatuntien opeilla.

Eihän tuo nyt korkea ole, mutta kuitenkin!
Tiivistäen sanoisin tavoitteenani olevan terve ja hyvinvoiva keho ja mieli, joille tarjoan mahdollisimman paljon erilaisia ärsykkeitä. Haluan lihaksikkaan kropan, joka myös kuluttaa enemmän koska:


Haha!

Olis kiva kuulla, mitä lajeja muut suosii? Oon avoin aina uusille lajikokeiluille ja muiden kokemuksista saisi hyviä ideoita! Tällä hetkellä haluaisin ehdottomasti kokeilla muunmuassa tankotanssia ja hiihtoa! (Kyllä vain, kuulun niihin harvoihin suomalaisiin, jotka eivät ole koskaan elämässään hiihtäneet! Noloa...)

Kivaa viikkoa kaikille! Ei murjoteta vaikka onkin maanantai ja sää on vähintäänkin tylsä!

1 kommentti:

  1. Juurikin näin.. :) ja jalkakipu - ah, maailman kamalinta ja maailman ihaninta samaan aikaan.

    www.ellimarik.fitfashion.fi

    VastaaPoista